Французький стиль в інтер'єрі

28.07.2017

Франція завжди асоціюється з вишуканістю і шиком. До основних класичних французьких стилів можна віднести бароко, рококо та ампір. Вони знаходять своє вираження в повній художній імпровізації, легкому безладді та любові до деталей. Цей стиль можна назвати романтичним, але при цьому елегантним. Коли ви почнете створювати інтер'єр у французькому стилі у себе в квартирі попрацюйте над багатством декору, але не кричущого, а скоріше богемного і трохи недбалого.

Особливістю французького стилю воістину можна вважати кольорову гамму. В такому інтер'єрі кольори повинні м'яко перетікати у відтінках, без контрасту і різких переходів. Основними кольорами вважаються: сірий, білий, зелений і бузковий, але непогано виглядатимуть й інші м'які відтінки. Приглушуйте кольори і використовуйте затірку, Франція любить і цінує старі речі, надає їм цінність і поважає традиції. Високі стелі та природне освітлення тільки прикрасять таке рішення.




У новобудовах дуже зручно передавати французький стиль. Планування квартир дозволить зробити це у повній мірі й передати атмосферу. До атрибутів французького стилю слід віднести предмети інтер'єру, винайдені самими французами:

  • крісло «бержер» - низьке і глибоке;

  • стіл «герідон»;

  • шафа для посуду «дрессуар».

Це основа французького стилю. Для матеріалу часто вибирають натуральний дуб. Йому за особливою технологією надають старий вигляд і тим самим привносять рукотворний шарм до своїх домівок.


Характерним для цього стилю буде наявність великої різноманітності оздоблювальних матеріалів і аксесуарів. Це можуть бути; світильники, вазони, різні статуетки, і, звичайно ж, при оформленні не обійтися без дзеркал. Для оправи слід використовувати різьблені товсті рами. Меблі краще підібрати легкі з вишуканого світлого і темного дерева. Для оббивки м'яких меблів краще підібрати якісний матеріал різної фактури з рослинним орнаментом.

При оформленні інтер'єру у французькому стилі слід пам'ятати, що Франція славиться елегантністю, а не помпезністю і вульгарністю. Не перестарайтеся. Основні кольори повинні бути холодними, а предмети інтер'єру дарувати тепло і затишок. Така комбінація перенесе вас на пару століть назад і подарує відчуття гармонії та справжньої культурної насолоди.