Куди поставити телевізор? 5 способів для вашого інтер'єру

16.06.2017

Сучасний телевізор - це не тільки національні канали та кабельне. Це можливість широкоформатного зображення і домашній кінотеатр для всієї родини. Його зовсім не обов'язково ховати, а навпаки, необхідно виставити на видне місце і красиво задекорувати під загальний інтер'єр.

Існує безліч варіантів, куди поставити телевізор у квартирі та зробити на ньому правильний акцент. Постарайтеся обіграти його форму і оформити стіну та місце навколо в нього в одному стилі.

Варіант 1. Встановіть телевізор на одному рівні зі стіною


Дуже цікавим дизайнерським рішенням буде підігнати стіну під телевізор. Для цього необхідно заздалегідь знати його діаметр і глибину. Після чого в стіні можна буде зробити невелику нішу, в яку ви і встановите телевізор. Сучасні моделі дуже вузькі й не зашкодять стіні, навіть якщо вона є несучою. Ще один спосіб, навпаки, задекорувати стіну до рівня виступу екрану. Це можна зробити за допомогою панелей та інших пластин, які будуть поєднуватися з фактурою вашого інтер'єру.

Варіант 2. Зіграйте на контрасті


Кардинально іншим рішенням стане, навпаки, привернення уваги до об'єкту. Для цього використовуйте концентрацію уваги на стіні, на якій буде розміщений телевізор. Якщо стіни вашої кімнати білого кольору, зробіть одну з них темнішою. Або, наприклад, поміняйте її текстуру. Використовуйте декоративну штукатурку, шпалери під фарбування або сміливі арт-об'єкти.


Деякі моделі телевізорів спочатку виготовлені, як частина інтер'єру. Вони виглядають, як картина, однаково гарно виглядають з будь-якого боку та підкреслять будь-який інтер'єр. Корпус моделі має обтічну форму, а всі технічні нюанси спеціально приховані для справжніх естетів.

Варіант 3. Використовуйте геометрію


Геометрична стилізація дуже популярна в цьому році. Рівні кути телевізора можуть підкреслити ваш інтер'єр і зробити його дуже стильним і лаконічним. Хоча на фото наведено приклад дворівневої квартири, таке рішення підійде для будь-якої кімнати, квадратури і можливостей будинку. Геометрія дуже приваблює увагу, але повинна бути єдиним центром уваги, тому що несе собою важке сприйняття. На її тлі повинні бути світлі тони і м'які меблі. Це буде ідеально.

Варіант 4. Задійте меблі


Зверніть увагу на телевізійну панель в площині корпусних меблів. Тут красиво все: і лаконічний дизайн, і вся композиція, і колірне рішення. Чорний прямокутник дуже точно вписався в інтер'єр і доповнив атмосферу кімнати. Світло-сіра стіна і темні полиці дуже контрастують з телевізором і в комплексі створюють дуже красиву кольорову гаму.

Варіант 5. Помістіть в нішу


Ви можете змоделювати нішу під розмір екрану телевізора. Зробити для нього свій затишний куточок або цілу композицію. Він повинен стати частиною вашого інтер'єру, щоб навіть не в робочому стані ваша кімната виглядала повноцінною та красивою. Ви можете оформити і стилізувати його дзеркалами, картинами, поличками та іншими предметними аксесуарами, які зроблять вашу квартиру затишною та приємною для вас і будь-якого гостя.