Основні тренди в дизайні квартир на 2022 рік

25.11.2021

Потихеньку завершується 2021 рік. А це означає, що потрібно не лише підводити підсумки року, який минає, а й будувати плани на рік наступний. Якщо в 2022 році ви запланували ремонт у своїй квартирі, вам не завадить знати про найбільш значущі тенденції в цій сфері, які, на думку спеціалістів, будуть модними в прийдешньому році.

1. Джапанді

Слово утворене поєднанням двох слів (Japan[ese] + scandi) та означає новий напрямок в інтер’єрі, що поєднує в собі японський і скандинавський мінімалізм. Джапанді притаманні такі особливості: природна палітра кольорів, акцент на екологічності, продумана ергономічність, використання необроблених текстур.

2. Домашній міні-офіс

Пандемія внесла серйозні корективи в повсякденне життя людей. Одним із наслідків цього став значний відтік людей із офісів на фріланс. Тож питання функціонального та комфортного робочого місця сьогодні актуальне як ніколи. Із особливостей такого робочого місця варто відзначити монтаж перегородок (якщо немає можливості обладнати як офіс повністю окрему кімнату), меблі-трансформери, природне освітлення.

3. Сірий, рожевий, бежевий – трендові кольори 2022 року

Кольористика прийдешнього року, окрім названих, буде також представлена ментоловим відтінком зеленого та динним відтінком жовтого. До інших модних тенденцій, пов’язаних із кольором у дизайні інтер’єрів, слід віднести використання градієнтів. Скажімо, чудово виглядатимуть шпалери з плавним переходом від темних відтінків до світлих.

4. Використання плавних ліній

Прямі лінії поступово втрачають свою актуальність, поступившись новій тенденції. Круглі столи, стільці та ліжка зі скругленими спинками – не бійтеся використовувати такі меблі, плануючи ремонт у своїй квартирі. Цей тренд апелює до моди 50-70-х років минулого століття. Тому додатково можете використовувати меблі, які підходять під цю епоху (наприклад, меблі з вельветовою оббивкою).

5. Екологічність та етностиль у декорі

Тренд на екологічність насамперед допоможуть підкреслити кімнатні рослини. А якщо дозволяє площа квартири, то ідеальним рішенням стане невеличкий зимовий сад. Що стосується етностилю, його використання має бути лімітованим. Скажімо, гарним доповненням стануть меблі з ротангу або елементи з яскравим текстилем.

Не бійтеся експериментувати і пам’ятайте: які б не були тенденції, але насамперед орієнтуйтесь на те, що подобається конкретно вам. А якщо ваші уподобання збігаються із сучасними трендами, то це взагалі пречудово!