Як убезпечити квартиру для дитини

29.09.2017

Ще до появи малюка батькам потрібно подбати про безпеку будинку для дітей. У будь-якому житлі є повно потенційних небезпек, а діти завжди цікаві й швидко ростуть. Тому краще проявити обережність заздалегідь і пройтися по всім пунктам захисту для дітей в квартирі.

1. Хімікати і ліки. Огляньте простір квартири і заховайте подалі побутову хімію, косметику та препарати. Таблетки, шампуні, освіжувачі повітря, мило, добрива для рослин, порошки і гелі - все повинно бути недоступним для дітей. Для цього можна повісити спеціальні блокатори і холдери на шафи і ящики.



2. Електрика. Перевірте ізоляцію проводів, міцність їх кріплення до плінтусів. Щоб діти нічого не засунули в розетки, поставте спеціальні заглушки. Ховайте дроти побутових приладів, не залишайте де попало фен, праску та іншу техніку.



3. Гострі кути. Коли дитина тільки вчиться ходити, вона часто втрачає рівновагу і падає. Ваше завдання - подбати про безпеку дітей в квартирі й захистити малюків від травм. Наклейте силіконові накладки на всі гострі кути в будинку.



4. Двері. Ними можна вдаритися, затиснути пальці, волосся, що завгодно (ви здивуєтеся, наскільки винахідливими бувають діти в плані каліцтв). Тому не забудьте поставити дверні фіксатори. Крім того, в дверний отвір можна поставити ворота безпеки, які не дадуть малюкові впасти зі сходів. Їх можна зробити самому з тканини або сітки.




5. Вікна. Москітна сітка захищає тільки від комах, ваги дитини вона не витримає. Тому, якщо ви не хочете ставити грати, краще зовсім не відкривати вікна навстіж, поки діти не виростуть. Підвіконня теж варто зробити недоступним - приберіть пуфи і стільці, на які можна видертися. Ще можна купити спеціальні блокатори на раму або вікна зі знімними ручками.



6. Підлога. Особливо у ванній і на кухні, де дуже легко посковзнутися і розбити ніс. Проблема вирішується легко - постеліть силіконові або звичайні килимки, які не дадуть малюкові впасти.


7. Кухонна плита - найнебезпечніше місце в квартирі. Багато кнопок, лампочок, вогників неминуче привертають увагу дітей. Тому обов'язково повісьте на вашу газову або електричну плиту захисний екран і покришки, щоб діти не змогли протягнути руки до вогню або включити газ.



Що ще потрібно врахувати для безпеки дитини в квартирі:

  • отруйні рослини краще подарувати кому-небудь без дітей;

  • відмовтеся від домашнього текстилю, який можна смикати і руйнувати (скатертини, серветки та інше). На вікна краще повісити рулонні штори або жалюзі;

  • ховайте ключі, наприклад, в підвісну ключницю;

  • приклейте захисну плівку на екрани телевізорів і ноутбуків.

Це першорядні речі, які допоможуть убезпечити будинок для дітей. Але малюки непосидючі, тому за всім устежити буде складно. Спостерігайте за дитиною, не залишайте її поза увагою і нехай простір навколо нього завжди буде безпечним.