5 способів зробити кімнату світлішою

07.06.2017

З наближенням літа так хочеться, щоб в наших квартирах стало ще світліше. Хочеться тепла, світла і якомога більше позитивних емоцій. Світлі тони значно збільшують простір, розширюють територію і візуально подовжують стелю. Якщо ви хочете отримати кілька корисних порад про те, як зробити свою кімнату світлішою, ця стаття дуже вам допоможе.

1. Зітріть кордони


Не робіть акцент білого тільки на одному предметі меблів. Спробуйте перенести біле також на стіни, підлогу, диван і додаткові предмети інтер'єру. Коли всі грані і переходи будуть виділятися тільки тінями і пересвітами, кімната збільшиться в кілька разів і стане приємним білим простором у якого немає меж. Це збільшить кількість світла і зробить вашу свідомість легкою і чистою.

2. Використовуйте дзеркала


Для того, щоб світлу було куди поширюватися, йому потрібно більше простору і більше місця для свого існування. Дзеркала відображають світлові промені й запросто зможуть бути додатковим джерелом освітлення у вашій квартирі. Наявність дзеркал на стінах, стелі або інших масштабних елементах дозволить відображати денне або механічне світло у великій кількості та посилювати ефект сету в кілька разів.

3. Плануйте правильно


Коли ви починаєте готуватися до ремонту, пам'ятайте, що якщо ви хочете якомога більше світла, оздоблювальний матеріал повинен передати світлі, пастельні тони. Заздалегідь купіть для ремонту предмети і меблі, які не будуть псувати картину і будуть поєднуватися з іншими елементами в інтер'єрі. Не бійтеся експериментувати, купуйте шпалери під фарбування та змінюйте стіни під настрій.

4. Не забувайте про штори


Для того, щоб кімната здавалася більшою і світлішою вибирайте штори під колір стін. Якщо ви дуже любите простір - відмовтеся від них зовсім. Відкриті вікна дають більше природного світла і наповнюють кімнату теплом. У нічний час або на випадок від'їзду ви можете одягнути на них матові роли будь-якого світлого відтінку. Їх перевага в тому, що вони перекривають тільки скло, а саме вікно, як і раніше залишається помітним.

5. Любіть порядок


Елементарна підтримка кімнати в чистоті, де всі речі лежать на своїх місцях і дихається свіжим повітрям вже гарантує собою світло. Продумайте для себе бокси для зберігання дрібних або непотрібних речей. Намагайтеся рятуватися від мотлоху, а речі не першої необхідності утримувати в закритих системах. Кімната буде виглядати набагато більшою та світлішою, а у гостей складеться про вас гарне враження.