Чи вигідно купити квартиру у Львові від забудовника?

11.11.2019

Ринок нерухомості ділиться на сегменти: первинний, тобто придбання житла безпосередньо в компанії, яка його збудувала; та вторинний, коли продавцем є попередній власник.

Плюси і мінуси варіантів

Переваги купівлі житла на вторинному ринку нечисленні: можливість купити житло у будь-якій частині міста, купівля житла з ремонтом. Плюси нівелюються компаніями-забудовниками. Наприклад, «НоваБудова» має один з проектів неподалік від центру Львова, а ще здає будівлі, які потребують лише мінімального ремонту, а окремі квартири вже повністю готові до заселення. Також компанія має власний відділ ремонту, фахівці якого допоможуть остаточно підготувати квартиру до переїзду.

Плюси ідеї купити квартиру у Львові від забудовника:

  • Новобудови створюються за сучасними принципами житлової архітектури. Зокрема кількість кімнат там рахується за числом спалень. Тобто, купуючи однокімнатну квартиру, клієнт стає власником житла, де, крім спальні, є також простора кухня-вітальня.
  • Кращий стан комунікацій.
  • Інфраструктура будинку містить додаткові можливості, наприклад, дитячий майданчик та парковку.
  • Купівля квартири у Львові від забудовника може бути вигідною фінансово, якщо придбати житло до здачі будинку в експлуатацію. У такому випадку ціна на квартиру відчутно менша, ніж після офіційної здачі будівлі в експлуатацію.

Підводне каміння

Ринок вторинного житла залишається не менш актуальним, ніж новобудови. Адже не всі забудовники чесно виконують свої обіцянки і створюють якісне житло.

Перевірте, чи можна довіряти компанії. Принципи такої перевірки такі:

  • Досвід. Якщо забудовник на ринку більше 10 років, це є суттєвим аргументом на користь того, що він працює якісно; на ринку нерухомості так довго не протриматися, якщо здавати напівготові «коробки».
  • Відгуки. Потрібно аналізувати репутацію компанії на кількох профільних сайтах, щоб ефективно використати принципи перехресного пошуку. Тоді інформація про забудовника буде об’єктивною. 

Якщо використати ці принципи перевірки репутації, то купівля квартири від забудовника у Львові буде успішною та безпечною.