Кутовий диван в інтер'єрі

27.07.2017

Вітальня кімната - центральне місце нашої квартири, адже в ній ми приймаємо гостей, проводимо сімейні свята, спілкуємося і збираємо своїх друзів. Це означає, що в ній повинно бути максимум місця для того, щоб розмістити всіх запрошених. Сидячих місць необхідно організувати не просто достатньо, а оптимально багато для того, щоб об'єднати економію простору і зручність спілкування. Ви повинні дивитися на співрозмовника в комфортній позі і кутовий диван - найвигідніше рішення для цього.


Переваги кутового дивана

Кутовий диван сконструйований таким чином, щоб розмістити максимум людей і охопити мінімум простору. Сьогодні їх виробляють різних форм, параметрів і конструкцій. Ви можете поміняти будь-яку з комплектуючих дивану в потрібну вам позицію. Таким чином, незалежно від квадратури вашої квартири і габаритів вітальні ви зможете розмістити диван компактно та лаконічно.

Ще однією перевагою цього розумного придбання є його можливість розмістити «куточок» як біля стіни, так в центрі квартири. Переносні деталі можуть служити як пуф, підставка для ніг, місце зберігання речей і навіть у якості додаткового спального місця.

Також цей предмет меблів може втілити будь-яке дизайнерське рішення та вписатися в будь-який інтер'єр. Кутовий диван може мати форму куточка, периметра і навіть дуги. Все залежить від вашого смаку і переваг вашої родини.




Вибір кольору і текстури

Оскільки такий диван стане центром вашої вітальні, дуже важливо визначитися з його кольором. Він не повинен перевантажувати сприйняття кімнати, але і зберігати за собою центральну увагу гостей. Тут все залежить від того, чи вже є ремонт у вашій квартирі. Якщо ви в процесі формування інтер'єру, то спочатку виберіть колір дивану, а потім придумайте контрастний з ним колір стін і підлоги. Якщо ремонт вже зроблений, скористайтеся можливістю і зробіть диван на замовлення. Це не набагато дорожче за звичайну покупку в магазині, натомість у вас буде можливість самостійно вибрати оббивку і розміри конструкції.

Яскраві тони - для нейтральної і пастельної вітальні. Ви створите акцент і подаруєте настрій собі та гостям.

Комбінація кольорів - для великого простору та однотонного інтер'єру.

Класичний чорний або білий - для любителів мінімалізму і геометричних форм. Такий диван можна прикрасити яскравими, декоративним подушками.


Розташування

Ви можете переставляти диван будь-яким зручним для вас способом, міняти місцями частини його конструкції та пересувати по кімнаті. Якщо у вас великі вікна, то розташуйте куточок навпроти світла. Кімната буде здаватися більшою, а диван буде виглядати дуже виграшно. Якщо у вашій вітальні розташована велика, несуча стіна, то ви можете поставити диван уздовж її розташування й задекорувати простір красивими картинами та іншими елементами інтер'єру.

Якщо ви хочете розташувати куточок в центрі кімнати, то поставте біля нього торшер й інші джерела світла. Увечері вони будуть дуже гарно підсвічувати його лінії, а ви будете задоволені своєю покупкою довгий час.