Квартира від забудовника – простір для дизайнерських рішень

17.02.2020

Купівля квартири від забудовника – рішення вигідне. Це і можлива економія, і бажання жити в комфортних умовах, які пропонує сучасна архітектура. Серед переваг – можливість облаштувати житло, як цього хоче новий власник. Ідеться про оригінальні, дизайнерські проекти, а це означає, що не потрібно щось переробляти.

Головні критерії, як облаштувати житло

Можна сказати, що у квартирі від забудовника, як на полотні художника, можна втілити найекстравагантніші бажання. Варіантів дизайнерського оформлення житла безмежна кількість, адже йдеться про свого роду мистецтво. Але є базові елементи та головні прийоми, знання яких дозволить вибрати той тип облаштування житла, який буде до смаку саме вам.

Купуючи апартаменти у новобудові, важливо розуміти:

  • Яка кількість кімнат і як власник планує розпорядитися кожним приміщенням. Чи буде друга спальня гостьовою? Можливо, це майбутня дитяча або кабінет?
  • Яка кольорова гама найкраще пасуватиме апартаментам не лише з точки зору смаків власника, а й із позиції доцільності. Наприклад, відомо, що блакитний колір, як і світлі відтінки зеленого, зменшують апетит, тому для кухні таке кольорове оформлення небажане. І, навпаки, для спальні часто використовують теплі кольори.
  • Загальний стиль. Його слід вибрати відразу, аби оформлення стін відповідало меблям, які стоятимуть у квартирі в майбутньому. Наприклад, якщо власник житла мріє про квартиру в скандинавському стилі, стіни здебільшого залишаються білого або світло-сірого кольору.

Варіанти оригінального оформлення інтер’єру

Є кілька найбільш розповсюджених стилів оформлення житла, які є актуальними зараз:

  • Еклектика. Свідомий мікс деталей із різних напрямків і стилів.
  • Арт-деко. Плавні лінії, використання металу та шкіри.
  • Класика. Стіни декоровані, є симетрія, деталі розкоші, на кшталт високих дзеркал у позолоченій рамі, тощо.
  • Хай-тек. Елементи конструктивізму й кубізму, мінімалістичні лінії, багато металевих деталей і геометричних фігур.
  • Мінімалізм. Відсутність декорування, мінімальна кількість кольорів, гладкі поверхні.

Якщо квартира від забудовника має стати дійсно мистецьким проектом, варто скористатися послугами дизайнера. Наприклад, того, який працює у відділі ремонту вашої будівельної компанії.