Квартира–студія у новобудові: виграшний чи програшний варіант?

12.02.2019

Дизайнерські віяння у сучасному інтер’єрі роблять життя власників апартаментів дуже комфортним. Видалення усіх зайвих перегородок значно збільшує житловий простір. І звичайно ж, багато квартир–студій спеціально проектуються забудовниками для майбутніх інвесторів.

Спочатку такий варіант житла розроблявся в Європі і Америці для талановитих і творчих людей, де воно не тільки використовувалося, як дах над головою, а й служило майстернями. Іноді у них влаштовувалися грандіозні вечірки. Звідси і назва «студія».

Плюси оригінального планування

У будь–якому відкритому проектуванні дизайну головна перевага — це світло і повітря. Відкрите приміщення без «зайвих» стін збільшує простір. Саме тому в такому місці дуже зручно працювати, адже тут ніби живе натхнення! Квартира–студія у новобудові Києва — оптимальне рішення для інвесторів, які прагнуть жити у максимально комфортному і багатофункціональному будинку. В залежності від площі, приміщення ділиться на зони відпочинку, приготування їжі та роботи.

Особливу увагу заслуговує вартість житла. Ціна на таку нерухомість нижче, ніж на стандартні однокімнатні апартаменти, а візуально квартира виглядає значно більше.

Мінуси сучасного дизайну

 Головний недолік квартири–студії — вона підходить не всім. Коли в сім’ї є діти, то складно усамітнитися, щоб побути наодинці з собою. Відсутність перегородок обмежує таку можливість. Звичайно, вам доведеться займатися переплануванням вашого будинку для того, щоб облаштувати дитячу зону. І це вже суперечить дизайнерській концепції. А якщо у плануванні передбачено всього одне вікно, то більше, ніж одну кімнату з неї зробити не вийде.

Бути чи не бути, ось у чому питання?

У купівлі нерухомості велику роль відіграють безліч чинників і далеко не останнє — фінансове питання. Часто перед покупцями стоїть вибір: квартира–студія у новобудові Києва або однокімнатні апартаменти, наприклад, у передмісті. Звичайно ж, холостяки, молодь і молоді сім’ї без дітей обирають перший варіант, однак перспективніше буде придбання саме однокімнатної квартири. Її легше розмежувати на зони і сучасні планування передбачають у такому житлі гардеробні, спеціальні ніші для шаф і лоджію, де можна творчо оформити зону під ваші потреби.

Підсумуємо, як і будь–яка інша нерухомість, квартири–студії у новобудовах Києва — це той вид житла, який має не тільки переваги, а й недоліки. Звичайно ж, кожен покупець робить вибір відповідно до своїх потреб і можливостей.