Квартири в готовій новобудові чи у будинках, що будуються? Вибираємо вигідно!

18.04.2019

Вкладання фінансів у квартиру в будинку, що будується приваблює ціною і різноманіттям планувань. Інвестору пропонуються візуальні планування, і він вибирає згідно з метражем квартири та її розташуванням. Ми говоримо про купівлю житла, коли на будівництві ще немає на що дивитись. Чи доводиться в такому випадку купувати «кота в мішку»? Не думаю.

Спочатку забудовником затверджується архітектурний план, згідно з яким формуються майбутні планування. Квартири в будинках, що будуються приваблюють своєю вартістю, але інвестор має сумніви щодо кінцевого результату. Особливо, якщо у забудовника поки що немає зданих об’єктів.

З іншого боку, можна вибрати житло в новобудові, яка щойно здана в експлуатацію, але ще не заселена. Це той етап, коли нові мешканці починають проводити ремонтні роботи. Чи приваблива така інвестиція? Приваблива.

У будинку, що введено в експлуатацію ціна квадратного метра вище, ніж у тому, що будується, але у покупця є свої переваги:

  • перевірити якість будівництва;
  • вибрати варіант житла «наживо», а не на плані;
  • оцінити вид з вікна і геометрію кімнат.

А де ж вигода?

Вигоду від покупки квартири у будинку, що будується інвестор рахує тоді, коли планує її перепродаж або здачу в оренду. Купівля нерухомості на етапі будівництва завжди відбувається за нижчу ціну, в порівнянні з тією, що куплена у готовому будинку. Однак і в другому випадку можна вигідно заощадити, якщо продати житло з готовим ремонтом.

Як вигідно вибрати квартиру?

Керуватись у виборі квартири слід виключно на репутації забудовника. Фотографії можуть бути привабливі, але довіряти можна лише реальним відгукам клієнтів компанії, її доброму імені і тому, наскільки її обіцянки відповідають результату.

Для того, щоб зробити правильне рішення, бажано вибирати компанію з досить великим досвідом роботи на ринку нерухомості, а також з додатковими послугами. Якщо компанія пропонує не просто «сиру» будівлю, а якісно зроблений за сучасними стандартами будинок — це важливий плюс. Варто також звернути увагу на перспективу подальшої співпраці, яка виражається у підтримці сервісу новобудови після здачі її в експлуатацію.

Вибір квартири залишається завжди за покупцем і перед купівлею нерухомості потрібно зважувати не лише переваги майбутнього житла, а й свої цілі. З якою метою купується квартира, і хто далі в ній житиме?