Найнадійніші забудовники Києва рекомендують: запитайте це у відділі продажу

12.12.2019

Купівлі квартири в новобудові передує похід до відділу продажу забудовника. Ми розпитали найнадійніших забудовників Києва і Київської області та склали топ–10 запитань, які варто прояснити.

1. Необхідні документи

Забудовник зобов'язаний мати документи двох типів: які підтверджують право на володіння землею та які дозволяють будівництво

2. На якому етапі знаходяться будівельні роботи?

Ця інформація доступна на сайті забудовника, але краще уточнити деталі на місці. Рекомендуємо купувати квартиру в комплексах, де фундамент готовий мінімум на 80%, а каркас – на 60%.

3. Терміни здачі об'єкта

Як показує практика, терміни здачі об'єкта часто зміщуються. Обов'язково дізнайтеся про можливі санкції в разі затримки здачі житла.

4. Технологія будівництва

В Україні найбільш популярна монолітно–каркасна технологія. Головні переваги: міцність конструкції, термодинамічний контроль, можливість реалізації різних архітектурно–планових рішень, наприклад, опенспейсів, які потребують демонтажу міжкімнатних стін.

5. Які будівельні матеріали використовуються?

Для зовнішніх стін найкраще підходять керамоблок і керамічна червона цегла, для внутрішніх стін – бетон. А для якісної теплоізоляції підійде мінеральна вата.

6. У якому стані здаються квартири?

В Україні доступні три варіанти здачі будинку в експлуатацію: без обробки, із чорновою обробкою, із готовим ремонтом.

7. Вартість квадратного метра

Ця цифра може бути різною, залежно від етапу будівництва. Найнадійніші забудовники Києва рекомендують купувати житло, з метою економії, на стадії котловану. Ризики при цьому присутні, тому працюйте тільки з перевіреними, надійними забудовника. Адже на етапі котловану ціна за квадратний метр – найнижча.

8. Чи є знижки?

Забудовник зацікавлений у продажу квартир. Один із його інструментів – знижки. Можна домогтися знижки в 2–5%, максимум – до 10%. Якщо більше, обійдіть забудовника стороною, тому що це, напевно, шахраї.

9. План в'їзду/виїзду на територію ЖК. Наявність паркінгу і вартість паркомісця

Останнім часом ЖК проєктуються із закритою територією, тому поцікавтеся, скільки заплановано в'їздів і виїздів. Обговоріть деталі щодо паркомісця: часто житлові комплекси мають менше паркувальних місць, ніж квартир.

10. Хто буде обслуговувати будинок після введення в експлуатацію?

Є три варіанти: створення об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) передача будинку на баланс міських комунальних служб; обслуговування приватною експлуатаційною компанією. Сьогодні найбільш поширений саме третій варіант.