Обирай як профі: як визначитися з плануванням нової квартири

26.10.2018

Вибір планування в новобудові — справа непроста, особливо при тому величезному виборі, що стоїть перед покупцем. Сьогодні ми поговоримо про типи планувань і те, як вибрати квартиру в новобудові й не помилитися.

Коли ви вже визначилися з житловим комплексом і забудовником, один з важливих критеріїв вибору квартири, щоб вона відповідала вашому стилю життя і вашої родини. І для цього існує 3 базових варіанти, які у кожного забудовника мають найрізноманітніші інтерпретації, а саме: закрите планування, відкрите і закрите планування, де вітальня і кухня суміщені.

Закрите планування — найтрадиційніше з усіх. Воно пасуватиме родині, де кожен цінує і хоче мати свій особистий простір, а також просто поціновувачам усього перевіреного і класичного. Це досягається завдяки тому, що таке планування передбачає закриті кімнати, об'єднані коридором.

Відкрите планування — сучасне, більш модне явище. Квартира з таким плануванням у різних забудовників може грати як роль бюджетного варіанту, так і навпаки — елітної нерухомості в стилі open space. Такий критерій визначається скромною або навпаки значною квадратурою. В першому випадку —це просто один великий, багатофункціональний простір з окремим, хіба що, санвузлом. Але і в цьому випадку можна «викрутитися» і дуже непогано оформити простір за допомогою зонування.

Якщо ж ми говоримо про елітні апартаменти з відкритим плануванням — їх квадратура буде значною і починається від 100 кв. м. Це не захаращений простір, який дає і відчуття свободи, і комфорту одночасно, але усамітнення великій родині буде тут досягти не так легко. Також розміщення, як правило, декількох спалень і санвузлів, може чимало здивувати своєю незвичністю. Загалом, це простір для людей творчих.

Комбіноване планування. А ось і компромісний варіант! Особливо для тих, хто шукає все ж щось цікаве. Тут відкритий простір об'єднує тільки вітальню (залу), обідню зону і кухню, тобто найбільш «людну» частину вашої оселі, а особиста територія відокремлена. З'єднуються кімнати так само, як і в першому варіанті, холом або коридором. Такі квартири є в абсолютно різних квадратурах і варіаціях. Єдина проблема, яку тут варто вирішити – це подбати про гарну витяжку для кухні, яка не давала б запахам їжі ширитись простором.

Обираючи планування в новобудові, радимо звернути увагу на:

  1. Сторону, куди виходять вікна вашої квартири. Адже від природного освітлення залежить відчуття комфорту. Про те, як зрозуміти, куди краще виходитимуть вікна, ми говорили в цій статті:
  2. 11653
  3. Оглядаючи квартиру, зверніть увагу, чи передбачені в ній гардеробна і комора. Адже, погодьтеся, це дуже зручно. Іноді забудовники також роблять комори на поверхах будинку, що теж має сенс, адже вам не доведеться тримати багато речей вдома і, одночасно, ви будете знати, що вони надійно зберігаються.
  4. Дуже зручно, коли ванна і туалет розділені на дві кімнати. Але, зазвичай, це зустрічається в квартирах від 2-х спальних кімнат і більше.
  5. Зверніть увагу на коридори, адже крім своєї об’єднуючої функції, там можна розмістити, наприклад, шафу-купе для зберігання речей і звільнити простір кімнат. Тому він точно не повинен бути дуже вузьким.

У компанії «НоваБудова» ми раді запропонувати вам різні види, типи та квадратури квартир. Впевнені, ви точно знайдете планування мрії в сучасних, нових будинках житлових комплексів від «НоваБудова».

В наших відділах продажів в Києві та у Львові ми завжди раді проконсультувати, показати наші квартири і допомогти з вибором. Також в компанії є власний відділ ремонту, де майстри можуть втілити будь-яке побажання і створити у вашій квартирі інтер'єр, як на картинці з журналу, щоб ви раділи вашому простору кожен день.