Причини купити квартиру під Києвом

26.07.2019

Останнім часом усе більше людей вважають за краще жити в передмісті. У кожного є свої причини для цього. Розглянемо типові чинники, які спонукають купити квартиру під Києвом, а не в столиці.

1. Ціна. Одна з головних причин – економія грошей. Інтернет–майданчики, які спеціалізуються на нерухомості, дають інформацію про те, що в середньому метр квадратний житла в столиці вдвічі дорожчий, ніж за містом. Це означає, що за ті ж гроші в передмісті можна, наприклад, купити квартиру класу «бізнес», тоді як у Києві не завжди вийде придбати житло навіть економ-класу.

2. Розташування. Сучасний передмістя – не обов'язково розташовується далеко від міста. Раніше життя в передмісті передбачало на увазі обов'язкову наявність автомобіля. Зараз же, по-перше, добре розвинене транспортне сполучення, по-друге, деякі населені пункти знаходяться від Києва буквально на відстані витягнутої руки – Петропавлівська та Софіївська Борщагівки.

3. Інфраструктура. Купівля квартири під Києвом не означає відмову від усього, до чого людина звикла й чого потребує: освіта, медицина, розваги. Тому все більше підприємців шукають комерційні приміщення за містом, щоб забезпечити себе хорошим прибутком, а також щоб ті, хто там живе, не відчували себе позбавленими «благ цивілізації».

4. Природа. Численні зелені насадження в Києві не рятують місто і його жителів від забрудненого повітря. За містом ситуація краща, адже там, замість переважно маленьких міських сквериків і парків, знаходяться повноцінні ліси, що дозволяють дихати на повні груди й насолоджуватися свіжим повітрям.

Життя в тихому передмісті замість галасливого мегаполісу давно популярне на Заході, але тільки починає знаходити відгук у наших громадян. Багато в чому це пов'язано з нинішнім поколінням міленіалів, тобто тих, хто народився в 1986–2000 роках. Сучасним людям не обов'язково жити в місті, адже багато хто працює віддалено, не витрачаючи зайвий час на дорогу.

Динаміка «міграції» в передмістя зберігається, адже широкий вибір умов дозволяє вибрати варіант для себе всім – від молодих людей, що шукають однокімнатні квартири до фінансово забезпечених бізнесменів, що надають перевагу пентхаусам.