Як купити квартиру на Академмістечку, але уникнути 3 проблем передмістя?

04.04.2019

Купити квартиру на Академмістечку, в межах столиці дорожче, ніж у передмісті. І багато інвесторів розглядають Петропавлівську Борщагівку, керуючись невисокою вартістю і зручним місцем розташування житлового комплексу. Давайте розглянемо 3 проблеми цього району і як їх уникнути.

Петропавлівська Борщагівка активно забудовується. Тут розташовано 8 житлових комплексів, які активно заселяються. За останні 5 років суттєво зросла кількість населення і виявились певні проблеми.

Пробки. Головна артерія Петропавлівської Борщагівки — вулиця Соборна. І, на жаль, єдина для виїзду на Кільцеву дорогу. Якщо пропустити тимчасове вікно і виїхати з дому після 8:00 ранку є шанс довго стояти у пробці.

Дитячий садок. За даними перепису за 2001 рік населення Петропавлівської Борщагівки становило 6125 осіб, але ці дані вводилися ще задовго до початку будівництва більшості сучасних житлових комплексів. У 2019 році в цьому районі проживає набагато більше жителів, з яких багато молодих сімей з дітьми. А дитячих садків всього сім, з яких далеко не всі державні. Влаштувати свою дитину в дошкільний заклад навіть за пропискою дуже складно через брак місць.

Школа. Аналогічна ситуація і зі школами. Якщо ще рік тому батьки могли влаштувати свою дитину в ту школу Києва, яка їм найбільше подобається, то з 2018 року вступив у силу наказ «Про освіту». У ньому встановлено відвідування дитиною школи, яка знаходиться найближче до її дому. Звичайно ж, у батьків залишилося право подачі заяв і в інші школи району, але туди візьмуть дитину лише при наявності вільних місць.

Купувати чи не купувати, ось в чому питання?

З огляду на проблеми, напрошується питання: чи варто купувати квартиру на Академмістечку? Варто, але правильно її вибрати!

  1. Питання пробок вирішить правильне розташування житлового комплексу. Навіщо економити на квадратному метрі, купуючи житло у глибинці і все життя проводити у пробках? Краще купити квартиру у ближньому передмісті Києва, тобто поряд з Кільцевою дорогою. Привабливий у цьому випадку ЖК «Crystal Avenue» від «НоваБудова». 300 м від Києва і 7 хв до метро «Житомирська» значно заощадять час на пересування.
  2. Питання дошкільного закладу вирішено власним дитячим садком у комплексі. Дитина зможе відвідувати дошкільний заклад, не покидаючи території комплексу, а батьки зекономлять час, щоб відвести і забрати свою дитину.
  3. У Петропавлівській Борщагівці знаходиться державна школа. На її території розташовано поле для міні–футболу та великий тенісний корт. До неї приймуть дитину, що проживає у цьому районі. Однак у батьків є можливість подати заяву до найближчої школи столиці або розглянути приватну спеціалізовану школу. Розташування житлового комплексу дозволяє пішки доходити до Кільцевої дороги і відвідувати навчальні заклади столиці.