Як правильно купити квартиру: секрет гарного вибору

05.12.2018

Перед покупкою житла часто виникає безліч запитань. Давайте детально розберемося, як правильно купити квартиру, щоб це придбання було для вас максимально комфортним.

Первинне чи вторинне житло

Завжди покупці купують житло з різною метою: для себе, для здачі в оренду або перепродажі в майбутньому. Якою б не була мета, покупка квартири в новобудові відкриває більше перспектив у майбутньому, ніж придбання на вторинному ринку.

  1. Відповідальні забудовники будують будинки з використанням якісних матеріалів, які відрізняються надійністю і енергозберігаючими властивостями.
  2. Сучасні планування квартир набагато цікавіші, ніж в старих багатоповерхових будинках.
  3. Вторинне житло обладнано сантехнікою, водопровідними трубами, що експлуатуються багато років і їх з часом доведеться замінити, а в нових будинках таких проблем не виникає.
  4. Найважливішим є те, що забудовники часто дають можливість розстрочки в той час, як сума за покупку житла на вторинному ринку повинна вноситися повністю.

Район і прибудинкова територія

Від правильності покупки квартири залежить комфорт усіх членів сім’ї. Ми вже визначилися, що купувати квартиру найкраще в новобудові. Однак до вибору місця розташування комплексу потрібно підходити максимально виважено. Необхідно звернути особливу увагу на інфраструктуру не тільки самого мікрорайону, а й найближчих кварталів. Наявність торгових комплексів, продуктових магазинів, салонів краси, аптек грає велику роль в повсякденному житті мешканців новобудов. Для сімей з дітьми важливо, щоб школи і дитячий садок знаходилися поруч з будинком і були сучасні дитячі майданчики. Звичайно ж, не кожен забудовник може дозволити собі утримання фонтану та ландшафтного озеленення прибудинкової території. Цей момент теж варто враховувати при виборі квартири.

Район і прибудинкова територія

Транспортна розв'язка

Розвинена транспортна розв’язка — це один з основних пріоритетів при виборі житла. Адже сучасний ритм життя змушує постійно бути в русі. Важливо, щоб можна було максимально швидко дістатися до метро.

Планування квартири

Розташування кімнат і їх площа — одне з найпоширеніших питань у інвесторів. Однак деякі забудовники пропонують не тільки сучасні варіанти квартир, а й певний фронт виконаних внутрішніх робіт, таких як: чорнова штукатурка, установка газового котла, електрична розводка.

Тепер ви вже знаєте, як правильно купити квартиру, щоб усім її мешканцям було комфортно. Половина успіху — правильно вибраний забудовник!

Планування квартири