З чого розпочати ремонт у квартирі, щоб потім не переробляти?

24.01.2019

Ну ось, ви вже придбали квартиру і збираєтеся робити у ній ремонт. Відразу ж виникає ряд запитань. З чого почати? Які матеріали купувати? На чому можна заощадити? І це ще далеко не всі питання, які ставить перед собою власник нових апартаментів. Наша рубрика: «Ремонт від А до Я» допоможе вам розібратися, з чого почати ремонт у квартирі та як стати експертом у цій справі. З нами ви навчитеся своїми силами втілювати бажане у реальність, а також зможете проконтролювати будівельну бригаду.

Планування ремонтних робіт у квартирі

Ремонт квартири починається з планування. А як же без нього? Під плануванням ремонту зазвичай мається на увазі дизайн–проект приміщення, з розстановкою усіх меблів і продумуванням найменших деталей всього того, що повинно бути у ваших апартаментах. Однак перед тим як робити чорнові роботи необхідно проаналізувати, що вже є у придбаній нерухомості.

Якщо це житло від компанії «НоваБудова», її власники вже отримують:

  • чистову стяжку підлоги;
  • чорнову штукатурку;
  • якісні склопакети;
  • гарні вхідні двері;
  • чорнову сантехніку;
  • двоконтурний газових котел.

На всьому цьому ви зможете значно заощадити, якщо придбаєте житло у цього забудовника.

Покроковий ремонт квартири, з чого все ж таки почати? 

Звичайно ж, якщо вам не хочеться витрачати кошти на дизайн–проект, потрібно ще з самого початку правильно ремонтувати квартиру, дотримуючись при цьому певних правил.

  1. Розведення чорнової електрики. Як правило, вимикач розташовується від підлоги на висоті 90 см, а розетка — на 30 см. Також важливо не забути відразу прокласти магістралі під кондиціонери.
  2. Розведення чорнової сантехніки.
  3. Обробка стель. Вибір виду обробки стель залежить від конструкції будинку. При монолітному перекритті зазвичай застосовуються такі види стель:
    1. натяжна;
    2. гіпсокартонна;
    3. штукатурка з фарбуванням.

    А ось при панельному перекритті, краще віддати перевагу гипсокартонній або натяжній стелі.

  4. Чорнова обробка стін.
  5. Чорнова стяжка підлоги.

Потрібно звернути увагу на терміни виконання чорнових робіт. Вони безпосередньо залежать від метражу нерухомості і пори року. Наприклад, на житло площею 40 кв. метрів знадобитися один місяць на виконання чорнових робіт. Взимку терміни зазвичай збільшуються, бо потрібен час на висихання усіх матеріалів.

Поради експерта

  1. Для того щоб перевірити якість роботи будівельної бригади, необхідно прикласти алюмінієвий профіль до поверхні стіни. Чим більші зазори, тим гірше зроблена штукатурка.
  2. Перевірити стяжку підлоги можна поклавши на неї звичайний кульку невеликого розміру. Якщо вона покотиться, то підлога зроблена під ухилом.