Купівля нерухомості у забудовника до завершення роботи над проектом як спосіб інвестування

02.04.2019

Нерухомість є популярним об’єктом інвестування. Ідея полягає у тому, щоб придбати житло за меншою ціною, а потім — продати за вищою. Наприклад, зробивши у квартирі якісний ремонт або дочекавшись зростання популярності району, в якому це житло було збудовано. Головна мета — збільшити розрив між ціною покупки і ціною продажі, адже ця різниця і становитиме чистий прибуток інвестора.

І тут для інвестування стає вкрай цікавою політика компанії «НоваБудова», згідно з якою квадратний метр квартири у будинку, який ще тільки будується, дешевший, ніж після завершення робіт.

Для забудовника більш низька вартість є способом привернення інвестицій і уваги до компанії, адже це дозволяє налагодити взаємовигідні та довготривалі стосунки з клієнтами. А для інвесторів така політика забудовника відкриває потенціал особливо вдалого інвестування у нерухомість.

Проекти від «НоваБудова», які тільки будуються. Як їх можна використати?

У Львові на вулиці Бігова відбувається робота над створенням ЖК «Щасливий». Там планується розмістити три будинки. Перший з них вже повністю готовий, і ціни на квадратний метр у квартирах там дорівнюють ринковим. Третя будівля знаходиться лише на етапі проектування. А от другий будинок наразі якраз наближається до фінальної стадії будівництва, адже його здаватимуть в експлуатацію у грудні 2019 року.

Тобто інвесторам не доведеться довго чекати, коли квартира буде готова, і водночас ціни на квадратний метр нижчі, що з урахуванням розмірів житла надає можливість значно зекономити.

Як можна скористатися цим для отримання прибутку? Є два основні варіанти:

  • Придбати квартиру зараз, поки ціна залишається нижчою. Потім, коли вона гарантовано зросте, продати, отримавши разовий прибуток на цій різниці. Важливо, що прибуток можна буде отримати без будь–яких додаткових інвестицій, наприклад, не потрібно самостійно робити ремонт.
  • Придбати квартиру, а потім здавати її в аренду. ЖК «Щасливий» знаходиться у приємному районі, а самі будівлі є взірцем сучасної житлової архітектури європейського рівня якості, що означає високий попит.

Перший варіант передбачає разовий, але досить значний прибуток, тоді як другий — дає можливість отримати джерело пасивного заробітку.

Який варіант є кращим?

Обидва способи використати нерухомість для заробітку є досить ефективними, але кожен по–своєму.

Втім є один варіант, що допоможе інвестору отримати максимально можливу грошову вигоду. Згідно з чинним законодавством продавець квартири має сплатити податок державі. Цей збір є особливим випадком податку на доходи фізичних осіб, який в Україні є вкрай низьким, а у випадку дотримання двох умов можна взагалі зменшити його до нуля. Фізична особа звільняється від сплати податків від продажу квартири, якщо:

  • Власник продає квартиру, яка йому належала мінімум три роки;
  • Це перший об’єкт нерухомості у поточному році, який продає фізична особа.

Тобто від компанії «НоваБудова» можна купити квартиру в будинку, який ще лише будується, за досить демократичною ціною у порівнянні з ринковою. Потім дочекатися завершення робіт та здачі будівлі в експлуатацію, і здати в аренду строком на три роки. За цей час можна отримувати пасивний дохід, компенсуючи частину витрат. А коли цей термін добіжить до кінця, можна буде законно продати квартиру за значно більшою ціною (враховуючи ріст попиту, урбанізацію та інші чинники), і ця угода вже не буде підлягати оподаткуванню.

Залишається лише підібрати оптимальний варіант квартири для інвестування, що можна зробити, подзвонивши за телефонами: (067) 663 97 18; (067) 663 97 34. Або ж можна прийти в офіс компанії, що знаходиться за адресою вул. Чайковського, 26 та проспект В. Чорновола, 67, біля будівництва ЖК «Щасливий» PLATINUM.